Rahim Ağzı Kanseri

Rahim ağzı kanseri (serviks) erken teşhis edildiğinde yüksek oranda tedavi edilebilir bir kanser türüdür.

Rahim ağzı (serviks) kanseri, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)’nın 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de kadın kanserleri arasında, tüm yaş grupları içinde beşinci sırada yer almaktadır. Serviks kanserlerinin %99,7’sinin Human Papilloma Virüsü (HPV) ile ilişkili olduğu bildirilmektedir. Düzenli tarama testleri rahim ağzı kanserinin erken teşhisinde hayati öneme sahiptir.

Çölyak Hastalığı Genetik Analizi

Gaz, karın ağrısı, hazımsızlık, kabızlık Çölyak Hastalığı belirtileri olabilir.

HLA DQ2.5, HLA DQ2.2 ve HLA DQ8 genetik testleri, Çölyak Hastalığı riskine dair bilgi sunabilir.

 

Kalıtsal Kanser Paneli

Tüm kanserlerin ortalama %10 kadarı, aileden genetik aktarım yolu (kalıtım) ile geçebilmektedir.

Genetik analizlerin sonucuna göre:
•⁠ ⁠Hastalarda tedavi planlamasına katkı sağlanabilir.
•⁠ ⁠Tanı almamış bireylerde ise daha sıkı doktor takibi, önleyici cerrahi müdahale, yaşam tarzı değişikliği gibi kişiye özgü düzenlemeler yapılabilir.

Kalıtsal kanser yatkınlığının saptanması, sadece hastalar için değil risk altında olabilecek aile üyeleri için de önemlidir.

VANADIS NIPT – Anne Kanından cf-DNA Analizi

VANADIS NIPT, gebeliğin 10. haftasının tamamlanmasından itibaren istenebilen girişimsel olmayan prenatal tarama testidir. Anne kanından cf-DNA analizi ile Trizomi 21 (Down Sendromu), Trizomi 18 (Edwards Sendromu) ve Trizomi 13 (Patau Sendromu) açısından tarama yapar. Tam otomatize robotik sistemi ve yüksek hassasiyeti sayesinde güvenli bir tarama testi sunar.